TITO RAMONEDA, president de The Project i membre de l'APM "La indignació és tan gran des del sector, estem tan indignats i cremats que hem passat ja de donar dades i de protestar a passar a l'acció. Però això és el que volem, que aquesta acció sigui la de la ciutadania, que realment sigui la ciutadania la que es posi en peu de guerra."

L’Associació de Promotors Musicals, l’Associació Estatal de Sales de Música en Directe, l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya, i l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya, entre d’altres, han anunciat avui aquesta protesta per al pròxim 20 de maig contra l’IVA del 21%. Asseguren que des de fa tres anys, quan el Govern espanyol va fer aquesta pujada, el sector de la música en directe se n’ha vist greument afectat. D’una banda per la caiguda d’espectadors, i de l’altra per la baixada en la inversió per a nous projectes.

Sota el lema “Un dia sense música”, els organitzadors de la protesta intentaran evitar que aquest dia hi hagi música en directe. Alguns artistes, com Joan Manel Serrat, que tenia lligat un concert aquest dia, i moltes sales ja han anunciat que secundaran la protesta, però no s’espera que passi el mateix en aquells escenaris que tinguin participació del Govern espanyol.