El Grec Festival ha programat aquest 2018 una vintena menys d’espectacles. Dels 102 del 2017, se n’han fet 84, enguany. Això ha comportat una davallada d’uns 7.000 espectadors. La direcció del festival està satisfeta amb els resultats perquè asseguren que s’ha guanyat en qualitat.

En aquest sentit, el director del Grec Festival, Francesc Casadesús, assegura que mantindran aquesta estratègia per a les properes edicions. “La sensació és que el festival ha anat molt bé, artísticament hem pujat un graó, els artistes locals han fet un salt i el Teatre Grec ha estat ple i si això vol dir menys espectadors, jo l’any que ve faré menys espectadors, si em deixen”, ha dit.

Els espectacles s’han fet en 63 recintes de la ciutat, entre el Teatre Grec i altres espais associats de la ciutat. La major part del públic, el 82 %, és local, ja sigui de Barcelona ciutat (el 53 %) o bé de la província (el 29 %). Una bona part dels assistents, el 78 %, són espectadors nous, mentre que el 22 % ja hi havien assistit l’any passat. Enguany, la mitjana d’edat del públic ha baixat lleugerament i se situa en 42 anys.

Un Grec Festival amb artistes locals

Aquesta ha estat la 42a edició del festival. Els organitzadors expliquen que volen espectacles únics que diferenciïn el Grec Festival i li donin caràcter propi. En aquest sentit, han apostat per donar força als creadors locals i una quarta part del pressupost total s’ha invertit en artistes barcelonins. Tot i això, no han renunciat a una àmplia oferta internacional.