Aribau Club

Els espectadors de les últimes sessions de ‘Mary Shelley’ i ‘Lola Pater’ del diumenge 29 de juliol al cinema Aribau Club van ser els últims, sense saber-ho, a trepitjar aquesta mítica sala de Barcelona. El Grup Balaña, propietari de l’establiment, ha confirmat a betevé que l’ha tancat definitivament i ho atribueix a una decisió estrictament empresarial. En els últims anys, Balaña ja ha abaixat la persiana de tres sales més: el Club Coliseum, el 2014; el cinema Urgell, el 2013; i el Rex, el 2010.

El tancament s’ha produït sense cap avís ni cap comunicat oficial. Els únics senyals d’avís els ha donat el compte de Twitter @Aribauclub, que dissabte va compartir el missatge “That’s all, folks”, dels Looney Tunes, i diumenge va publicar el tema ‘The end’, de The Doors, i, finalment, un vídeo de la façana del cinema, amb el rètol lluminós apagant-se per última vegada.

Les xarxes socials s’han omplert de missatges de comiat i de tristesa pel tancament de la sala. Sobretot, per part dels responsables dels tres festivals de cinema que acollia l’Aribau Club: el DocsBarcelona, l’In-Edit i el D’A, que ara hauran de buscar un altre espai on resituar-se a la ciutat. El Grup Balaña els ha ofert la possibilitat de traslladar-se a l’Aribau Multicines.

Quatre noms en 82 anys

L’Aribau Club era un dels cinemes més antics de Barcelona. Situat al número 567 de la Gran Via de les Corts Catalanes, va obrir portes el 1936 sota el nom de Cine Doré i amb una capacitat de 699 localitats. Només dos anys després, el van rebatejar com a Cine Durruti i, el 1939, amb l’arribada del franquisme, va passar a anomenar-se Cine Dorado. El 1994 va recuperar el nom original, fins que, el 2006, va canviar pel definitiu Aribau Club. Actualment, tenia dues sales de 441 i 265 localitats.