Jordi Herreruela és director d’un festival de música que té el mestissatge i la barreja d’estils tant a l’ADN com al nom: el Cruïlla. Nascut a Mataró el 2005, a les primeres edicions el públic mataroní va poder gaudir d’intèrprets com The Wailers o Manu Chao, però el festival no parava de créixer i, el 2008, es va instal·lar a Barcelona. A casa nostra, en pocs anys va créixer en nombre de dies, d’un a quatre, i d’escenaris, d’un a cinc. I tot això, sense oblidar la voluntat de ser cruïlla de músiques tan diverses com Ben Harper, Public Enemy, Suede o Vetusta Morla. I aquest any, per celebrar la seva desena edició, presenta un ambiciós cartell amb noms de la talla de Kylie Minogue, Garbage, Black Eyed Peas o Zaz. I, per això, per sumar-nos a aquest aniversari, avui el rebem a l”Àrtic’, on també hem volgut ser, sempre, cruïlla de cultures.

Punt de trobada

El 95 % de l’aforament total pertany a Barcelona i a la seva àrea metropolitana. El Cruïlla no pretén ser el festival més gran, pretén ser el millor festival i la seva manera de aconseguir-ho es tractant el públic de la manera més còmoda possible. Amb un ampli públic objectiu i públic també familiar, el Cruïlla defineix molt bé la ciutat de Barcelona i esdevé un punt de trobada en què els artistes que s’hi adrecen es mostren cada cop més interessats a tocar davant d’un públic local. I és que el 95% dels assistents del Cruïlla són de Barcelona o de la seva àrea metropolitana, segons ha explicat el propi Herreruela.

Reinventant un concepte de festival

Durant aquests anys de recorregut, el festival Cruïlla ha deixat de ser un festival merament de música per convertir-se en un festival pluridisciplinari que dona lloc a altres disciplines com l’art gràfic, la comèdia, el circ, la gastronomia i la tecnologia. En aquesta edició, el festival esdevé el primer en crear una experiència 5G i inauguren una nova secció , el Cruïlla Talks, un cicle de xerrades i conferències dels propis artistes que participen en el festival com d’altres personalitats que vindran a parlar, entre altres coses, de la responsabilitat social i mediambiental, temes que sempre han format part de l’ideari del festival i que avui en dia prenen especial rellevància.

Una gran festa

Aquests any, com en les edicions passades, el to festiu estarà present amb les actuacions de Black Eyed Peas, que inauguraran el festival la nit del 3 de juliol, o l’artista australiana Kylie Minogue. Com sempre, també aposten pel nou talent amb grups com Ayax y Prok, un duet amb sonoritats urbanes, o el català Lildami, que de ben segur atraurà el públic més jove. Com el seu propi nom indica, el Cruïlla sempre ha apostat per oferir una mescla de gèneres i una programació variada, per a tot tipus de públic.