La sala gracienca La Badabadoc organitza el primer Festival Internacional de Teatre Unipersonal Catbasur. Quatre obres d’un sol o sola intèrpret competeixen en la secció oficial del certamen, que exhibirà també dos muntatges argentins. Dos tallers, una lectura dramatitzada i una taula rodona completen el festival.

La Badabadoc és una petita sala amb un aforament de cinquanta persones situada al carrer de Quevedo. Amb cinc anys de vida, s’ha caracteritzat per exhibir música i muntatges de petit format, amb una clara vocació per obra de l’escena independent de Buenos Aires. El festival Capbasur té intenció d’establir ponts entre Barcelona i Amèrica del Sud, particularment amb l’Argentina. El certamen se centra en peces amb un sol actor/actriu a escena, per bé que “no han de ser necessàriament  monòlegs”, comenta la directora artística del festival i codirectora de la sala, Guadalupe Cejas.

Secció oficial Catbasur

La secció oficial compta amb quatre muntatges que faran dues funcions i competiran pel premi del jurat, consistent en una residència a la sala Mosú de la capital argentina. El públic votarà també un dels quatre muntatges, que obtindrà temporada d’exhibició a la Badabadoc durant el curs 2020-21.

Les quatre peces que competeixen pel premi són ‘Mirta en espera’, d’Àngela Palacios ( 2 i 11 de desembre);‘El asesino imprevisto’, d’Albert Requena (3 i 10 de desembre); ‘Migrante’, de Juan Pablo Mazorra (4 i 12 de desembre); i ‘Cándida’, d’Anna Tamayo (5 i 9 de desembre). Dos muntatges convidats de l’Argentina, fora de competició, arrodoneixen el programa del Catbasur: ‘Para mi sos hermosa’ amb Paula Ransenberg i direcció de Marcelo Nacci (del 14 al 22 de desembre); i ‘El amante de los caballos’ amb Ana Scannapieco i direcció de Lisandro Penelas (27, 28 i 29 de desembre). Ransenberg, Nacci, Penellas i Scannapieco oferiran tallers d’actuació a la Badabadoc.

El nom del Catbasur ve donat per les lletres de BARcelona, Buenos Aires i SURamérica . La intenció és que en el futur hi hagi d’altres ciutats d’Amèrica del Sud convidades.