El Dia de la Música d’enguany, 21 de juny, ha quedat tocat per la crisi del coronavirus. Malgrat tot, l’Acadèmia Catalana de la Música, amb la col·laboració d’entitats com Òmnium Cultural o la Federació d’Ateneus de Catalunya, no volen que el dia passi desapercebut i convoquen a les 19.55 h a tothom a sortir als balcons, terrasses i places per entonar el mític ‘Hallelujah’, de Leonard Cohen. Animen a tothom a participar-hi ja sigui, cantant, ballant o interpretant algun instrument per reivindicar la capacitat reparadora de la música.

“La música ens acompanya tota la vida”

Un vídeo promocional fet per diferents artistes catalans, com Gerard Quintana o Gemma Humet, ha servit per promocionar la jornada. De fet, Quintana, ha explicat a betevé que “la música ens acompanya tota la vida i en tot el que fem” i que avui és un dia per “donar-li la importància que realment té.” Per tant, un dels objectius de l’acte és ressaltar la capacitat de transformació i de salvació, com s’ha donat durant la quarantena, que té la música. Quintana explica que és comú sentir frases com “ara no és hora de música ni de festes”, i ell, ho rebutja, ja que creu que ara, més que mai, “és el moment de recolzar-nos en la música”. “La música serveix per acomiadar als que marxen, per celebrar els bons moment i fins i tot pot fer callar un Camp Nou sencer quan sona el Cant dels Ocells”, per aquest motiu, afegeix, que “li hem de fer un lloc en aquesta nova normalitat”.

Sorteig de 60 entrades

Amb motiu d’aquest dia, a més, L’Auditori sorteja 30 entrades per veure en directe un assaig de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i 30 entrades més per assistir a un de la Banda de Barcelona.