(ACN) L’Aquitània Teatre ha tancat per impagament del lloguer. La notícia l’ha avançat el diari ‘Ara’ i l’ha confirmat l’ACN. Artisteando, que gestionava la sala, ha estat desnonada i el teatre s’ha vist obligat a tancar i a cancel·lar la programació perquè no hi ha cap empresa que gestioni el teatre.

L’Aquitània Teatre tanca després de més de set anys d’història a l’avinguda de Sarrià, 33. Aquest local havia estat anteriorment la seu de la Filmoteca.

Precisament, aquest dijous s’havia d’estrenar ‘Flyhard Produccions’, però el muntatge s’ha cancel·lat. Segons ha explicat la cooperativa Barc, encarregada de la programació artística de la sala des del juliol del 2020, s’ha cancel·lat “per causes alienes” a la companyia i els programadors.

Artisteando rescindeix el contracte

L’empresa Aristeando, que gestionava la instal·lació, ha rescindit el contracte amb la cooperativa Barc, que va agafar les regnes de la programació de l’Aquitània Teatre el setembre del 2020. Els seus responsables han anunciat que es desvinculen del projecte per “incompliment de les condicions acordades” amb l’empresa gestora de l’espai.

Segons ha explicat Barc, el contracte entre les parts queda rescindit des de dilluns, 15 de febrer, i la cooperativa queda així alliberada de les tasques de programació, comunicació i publicitat de la sala.

Des del seu debut, han estrenat ‘Smiley: després de l’amor’, de Guillem Clua, i la reposició de ‘Kràmpack’, entre altres.