La nit (i matinada) del diumenge passat es va celebrar al Palau de Congressos de Catalunya la XI edició dels Premis Gaudí, el principal aparador del cinema català a casa nostra. Conduïda pel Mag Lari, i amb direcció de Lluís Danés, la gala va durar quasi tres hores i per ella van desfilar alguns dels rostres més populars de la cinematografia local, com els de Sergi López, Eduard Fernández, Anna Castillo o Laia Marull.

‘Entre dos aguas’, el nou treball d’Isaki Lacuesta, es va alçar amb set premis, inclosos millor film en llengua no catalana i millor direcció, mentre que ‘Les distàncies’ va guanyar en la categoria de pel·lícula catalana i ‘Viaje al cuarto de una madre’ es va endur guardons a millor actriu (Lola Dueñas), actriu secundària (Anna Castillo) i millor guió per a Celia Rico.

La gala dels Premis Gaudí, de gairebé tres hores, va viure moments emotius amb el discurs de Joan Pera, que recollia el Gaudí d’honor, i d’altres de reivindicatius, sobretot quan un grup d’activistes pels drets humans a Síria van pujar per reivindicar la tasca d’una comunitat que ha implantat un règim democràtic i en defensa dels drets de la dona al país. Tot plegat, en un escenari ple de miralls que, en aquesta 11a edició, serveix per comprovar l’estat de salut d’aquests guardons i del cinema català.