Les Festes de Santa Eulàlia, copatrona de la ciutat de Barcelona, han donat el tret de sortida aquest dijous al vespre amb un espectacle inaugural que ha tingut lloc a la plaça de Sant Jaume. Un espectacle a mig camí entre la tradició i la llum ha donat la benvinguda a aquestes festes. Concretament, l’espectacle d’obertura ha consistit en un xou de dansa musical amb pèndols de llum i làsers.

Segons ha explicat Marta Almirall, cap de festes de l’ICUB a Barcelona FM, enguany s’ha optat per no repetir les projeccions que es feien durant la Mercè i innovar amb un nou espectacle que combina elements escenogràfics amb làsers. S’ha ideat com una experiència màgica i plena de dinamisme perquè el públic pugui viure una barreja de sensacions de llum, color i moviment a la vegada.

Un cop finalitzat l’espectacle de llum i música, ha estat el moment dels Protocols de l’Àliga, que han consistit en la tradicional cercavila des de la plaça de Sant Jaume i fins a la basílica de Santa Maria del Mar, passant pel carrer de Jaume I, la plaça de l’Àngel, el carrer de l’Argenteria, el carrer dels Sombrerers, la placeta de Montcada, el passeig del Born, el carrer de Santa Maria, el Fossar de les Moreres i la plaça de Santa Maria.

L’Àliga de la Ciutat ha encapçalat la comitiva, acompanyada de la Coronela de Barcelona, els Ministrers de la Ciutat, el Lleó de Barcelona, els Gegants de Santa Maria del Mar i els Trabucaires d’en Perot Rocaguinarda. Un cop a la basílica, ha tingut lloc un dels actes més emotius i solemnes de la celebració: el tradicional ball de l’Àliga al presbiteri i davant l’altar major de la basílica.