(ACN) I finalment ha arribat el dia. Llargament esperat, la tornada dels mallorquins Antònia Font s’ha consumat aquest dissabte al Parc del Fòrum en la darrera jornada del maratonià Primavera Sound. La banda de Joan Miquel Oliver, Pau Debon i companyia ha comparegut -encara amb llum de dia però en un dels dos escenaris reis del festival- davant un públic nombrós que els ha enyorat durant els últims vuit anys. No és un retrobament del tot nostàlgic, perquè Antònia Font van decidir que la reunió havia d’anar acompanyada d’un disc, “Un minut estroboscòpica” (Primavera Labels), algunes cançons del qual han sonat aquest dissabte. Tot i així, el protagonisme ha estat per al repertori de clàssics de la banda, que s’ha confessat “emocionada” dalt de l’escenari.

Les cançons d'”Un minut estroboscòpica” han aparegut disseminades entre una quinzena de vells èxits d’Antònia Font, tals com ‘Wa yeah!’, ‘Me sobren paraules’, ‘Love song’, ‘Clint Eastwood’, ‘Alegria’, ‘Calgary 88’, ‘Tots els mecanismes’.

L’històric primer concert de tornada dels mallorquins ha estat potser més breu del que molts haurien volgut per les exigències horàries pròpies d’un festival. En un dels dos escenaris de la gran esplanada del Primavera, Antònia Font i el públic han disposat de poc més d’una hora gaudir mútuament del retrobament. L’afluència de gent per veure el grup mallorquí a les set de la tarda ha estat notable, i també lliurat a corejar les cançons i gaudir de l’esdeveniment.

El grup liderat per Pau Debon s’ha concentrat en la música, i no ha estat excessivament comunicatiu, excepció dels darrers compassos en què el cantant ha confessat com d'”emocionats” estaven per tornar a actuar plegats i davant de tanta gent, tants anys després.

Quatre parades anunciades fins ara

La d’aquest dissabte al Primavera Sound ha estat la primera de les quatre actuacions de retrobament anunciades fins ara. El seguiran properament Inca, València i el Palau Sant Jordi de Barcelona, l’últim dels anunciats, el 15 d’octubre. L’any que ve preveuen sumar-hi sis concerts més, encara sense data.