Els alumnes de quart d’ESO de l’Escola Thau exposen al Centre Cívic Tomasa Cuevas de les Corts quadres en què mostren el que és per ells la violència de gènere. És el resultat d’un projecte impulsat des de la classe de plàstica de l’escola en què s’ha animat els joves a reflexionar sobre la violència masclista i a plasmar què els suggereix.

Un espai per reflexionar

Els alumnes de l’Escola Thau reconeixen que es van utilitzar tons foscos en la majoria de pintures perquè volien que els quadres generessin impacte en les persones que els miraven. La Júlia Carulla és una de les participants en el projecte i assegura que la idea era fer pintures “poc figuratives i molt expressives”. A més, abans de fer les creacions van reflexionar en grup sobre què era per a ells la violència masclista i què podien fer els joves per tal d’acabar amb les desigualtats. La Júlia assegura que es va crear un espai molt útil on tothom va poder dir el que pensava i ―assegura― “no sempre és fàcil que es doni el moment de parlar d’aquests temes amb els companys ja que, sovint, són una mica tabú”.

L’any de l’equitat de gènere a l’Escola Thau

L’Escola Thau celebra aquest curs l’any de l’equitat de gènere i és per això que moltes de les activitats que es fan durant el curs tenen a veure amb aquesta temàtica. A més, des del consell escolar, els nens i nenes proposen activitats. Una d’aquestes ha estat obrir un debat al voltant de la senyalèctica que es fa servir per diferenciar els lavabos de nens i els de nenes. El director de l’escola, Agustí Olivares, assegura que l’objectiu d’aquests projectes és escoltar l’opinió dels joves, així com oferir-los els espais adients per a la reflexió. A més ―reconeix― es busca col·laborar amb altres entitats de fora de l’escola ―com en el cas de la col·laboració amb el Centre Cívic Tomasa Cuevas― per tal que els joves siguin conscients que poden millorar el conjunt de la societat.