‘Records de Broadway’, espectacle estrenat a l’Almeria Teatre, és la demostració que es pot fer musical sense una gran producció. Quatre intèrprets repassen, sols, els grans moments de musicals de Broadway. Canten, ballen i toquen algun piano, guitarra, clarinet i percussions. És la proposta de l’Almeria Teatre per als dilluns del mes de març.

Quatre cambrers catalans que treballen en un bar de Manhattan no poden deixar de somiar en ser algú en el món del musical. El quartet convida a un viatge -tan musical com explicatiu- per les diverses etapes de Broadway. Els fragments de musicals adaptats al català van dels inicis vodevilescs al present, passant pels primers grans noms, com Porter, Gershwin, Bernstein, Sondheim o Lloyd Webber.

Què ha estat i què és Broadway

“Els quatre personatges es pregunten què ha sigut, què és i què serà Broadway. Aquest és el fil conductor”, explica el director escènic Antoni Font-Mir. 120 anys de musicals condensats en poc més d’una hora en un format mínim, però que funciona gràcies a les harmonies de les veus. Els arranjaments són del cantant del grup Obeses, Arnau Tordera, qui ja va signar-los fa nou anys, quan el muntatge es va estrenar al Versus Teatre.

“No hem canviat el plantejament, però hem afegit vestuari, escenografia i nous fragments, perquè en aquests anys han passat coses en el món del musical”, comenta Font-Mir. Els intèrprets tampoc són els del 2011. Ara són Alexandre Ars, Ferran Enfedaque, Eudald Planchart i Joan Sáez.  El primer signa també les coreografies de ‘Records a Broadway’.