Nou il·lustradores s’han unit per primera vegada a la Fabra i Coats per participar en una marató creativa per elaborar obres ecofeministes, és a dir: sobre dones i ecologia. L’activitat, que s’emmarca dins el Dia Internacional de les Dones, el 8 de Març, ha estat impulsada per l’Ajuntament.

L’activitat ha estat dissenyada per nou dones il·lustradores referents en l’àmbit artístic i que destaquen per la seva implicació en el feminisme. Cada una d’elles ha fet una obra dedicada a l’ecofeminisme i l’objectiu és que, en finalitzar, el públic s’hi uneixi en un col·loqui obert amb totes elles.

Il·lustració feminista a Fabra i Coats

Hi han participat les artistes Lola Vendetta, Zinteta, Rocío Quillahuaman, @pnitas (creadora del cartell de mobilització del dia internacional de la dona), Bellina Ilustra, María Pichel, Catalina Parra, Daniela Efe i Carmela Caldart.

Com a cloenda de la marató d’il·lustradores, l’artista Asmâa Hamzaoui, acompanyada de la seva banda, Bnat Timbouktou, oferirà un concert en què es podrà gaudir del so característic del gembri, ancestre africà del baix. Hamazaoui és la primera dona que toca professionalment aquest instrument, que l’ha portada a actuar en espais com el Museu Reina Sofía de Madrid o en festivals com Rosklide, Oslo World Music i Womex.

Il·lustració feminista a Fabra i Coats

Aquesta és una activitat més que s’emmarca en el context de les tres setmanes d’activitats a favor de l’ecofeminisme que ha impulsat l’Ajuntament, on es treballarà per aconseguir visualitzar les lluites de les dones en defensa de la natura, vida i la justícia social.