La mostra ha proposat un programa seleccionat minuciosament, que inclou diversos espectacles. Entre d’altres, aquest dissabte s’ha representat l’obra d’èxit ‘Living with lights on’ (Vivint amb els llums encesos), de Mark Lockyer. Una funció en què l’intèrpret britànic explica, amb dosis d’humor negre, la seva història amb un trastorn bipolar que el va arribar a dur a les portes de la mort i la presó. Un monòleg en què reflexiona sobre la velocitat amb què viu la societat actual, la necessitat de deixar de prémer l’accelerador i, sobretot, de donar espai a les emocions i els sentiments.

Amb aquest festival, els organitzadors volen trencar prejudicis, estigmes i etiquetes i apropar el trastorn mental a la societat des d’un vessant positiu i integrador. A més, asseguren que ajuda a demostrar que les arts escèniques són una eina fonamental en el procés de recuperació i normalització de la vida d’aquelles persones que tenen una malaltia mental. Afegeixen que el teatre, la dansa, la música, el circ o la poesia es converteixen en un punt de trobada, un lloc d’intercanvi, creació i participació per a tots ells.

Els protagonistes de L’Altre Festival són les persones amb trastorns. Gràcies a això el públic pot ampliar la mirada i acostar-se i reflexionar sense prejudicis sobre un col·lectiu que moltes vegades està invisibilitzat.