betevé va retransmetre íntegrament la Cavalcada de Reis 2023: des de l’arribada de Ses Majestat a bord del pailebot Santa Eulàlia al port de Barcelona, fins al moment final de la desfilada reial a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. En total, sis hores d’emissió en directe en què es van bolcar una seixantena de professionals per fer-ho possible. En aquesta pàgina us expliquem tots els detalls de com es fa una retransmissió d’aquesta mena i us ensenyem en vídeo el que no es veu des de casa.
Inici i final a vista d’ocell
El programa especial va començar amb una imatge aèria del port de Barcelona via dron, que es va utilitzar també al final de la nit per veure l’avinguda de la Reina Maria Cristina també des del cel. Amb aquesta eina es van aconseguir emetre les imatges més inèdites, des de l’aire.
En tot el recorregut del seguici reial vam desplegar cinc punts de directe, alguns només amb un redactor i un operador de càmera a peu de carrer, d’altres amb més professionals en sets habilitats a la via pública. Un sisè punt de retransmissió va ser des de la carrossa de betevé.
Una cobertura més sostenible
Per explicar una cavalcada amb un seguici d’un quilòmetre de llarg, es va treballar amb 22 senyals de televisió, via internet, i gestionats amb producció remota. Això va permetre que la cobertura de l’arribada dels Reis fos més econòmica i a la vegada més respectuosa amb el medi ambient.
60 professionals al peu del canó
Tota la màgia de la cavalcada es va conduir des del plató 1 de betevé, instal·lats a la plaça Tísner del Parc i la Llacuna del Poblenou, amb més de 60 professionals al darrere, per fer possible un dels programes més especials d’aquesta casa. I ja fa 20 anys que betevé emet la cavalcada en directe. Aquest any, altra vegada, amb la nostra pròpia carrossa i patge al capdavant del seguici reial.
Un any més, una de les imatges de la cavalcada també han estat les corones de betevé. Se’n van repartir 80.000 a tots els que es van aplegar per rebre a Ses Majestats.