(ACN/Redacció) 44 artistes reimaginen l’espai de la Rambla en una proposta artística al centre Arts Santa Mònica en el marc d'”Utopia Rambles“, un projecte d’Itziar González, Elena Blesa i Enric Puig. L’exposició, que es pot visitar fins al 21 de maig, mostra en dues plantes del centre els processos de creació col·lectius dels artistes al voltant d’aquesta zona i que es concretarà en accions a la mateixa Rambla. L’exposició s’endinsa en el procés de reimaginació del passeig amb “els calendaris d’acció, els mètodes de col·lectivització, els arxius i els pressupostos”.

Enric Puig, director de l’Arts Santa Mònica, ha desgranat que hi ha quatre àmbits pels quals aquest projecte és d’interès per a la ciutadania i el públic:

  • El primer és l’arxiu que hi ha a la primera planta, que és material inèdit del procés cooperatiu entre els artistes.
  • El segon són les accions performatives que hi haurà a la Rambla.
  • El tercer s’ubicarà al claustre, on es recolliran els “rastres documentals” d’aquestes accions performatives.
  • El quart és el treball que es fa a temps real, que es plasma a les parets que mostren una metodologia feta.

Material inèdit d’UTE Km Zero sobre la reforma de la Rambla

El material que s’exposa a l’espai Arxiu, és inèdit i testimonial del procés cooperatiu ciutadà que l’equip transdisciplinari UTE Km Zero va dur a terme el 2018 en un intent de proposar un rescat integral per a la Rambla. El projecte va ser guanyador del concurs públic de reforma de la Rambla que es va iniciar l’octubre passat.

Itziar González, cocomissària de la mostra, considera que la Rambla és un espai de tothom i dels artistes de carrer. “Tothom ha de poder sentir que contribueix a la vitalitat de la Rambla i no es pot quedar en un espai mercantilista”, ha manifestat. González ha assenyalat que es va comprometre al projecte de treballar en aquest passeig per “tornar-lo a la ciutadania, a la cultura i per convertir-lo en un carrer i no en un passeig comercial”.