Les característiques rajoles ondulades que formen part del paviment de la Rambla no desapareixeran per sempre amb la reforma. Com va avançar ‘La Vanguardia’ i ha confirmat Amics de la Rambla en una entrevista al programa ‘bàsics’, l’Ajuntament ha acceptat conservar algunes peces i distribuir-les entre entitats i establiments del passeig: “Això d’aquí a 20 anys serà un record històric i volem que qui ho vulgui, entitats i persones, se’l pugui quedar. La petició s’ha de vehicular a través del districte de Ciutat Vella“.

Segons el president de l’entitat, Fermín Villar, “ja hi ha prop de nou demandes, de botigues i cafès, interessats a guardar peces del terra”. Les rajoles que ara formen part del paviment del carrer es van instal·lar a finals dels anys 60 i la seva trama recorda les onades del mar, de tonalitats granes i grises.

Amics de la Rambla vol el compromís electoral d’accelerar la reforma de la Rambla

Amics de la Rambla vol que els partits polítics es comprometin a accelerar les obres de transformació del passeig, que està previst que s’allarguin fins al 2030. “Volem que els polítics incorporin al programa electoral la modificació del calendari d’obres per unificar les etapes i fer d’una sola tacada la fase 2 i 3, i la 4 i la 5″, ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics’.

Un cop acabada la que ja està en marxa, a tocar de l’estàtua de Colom, això suposaria fer conjuntament els trams de Santa Madrona – Arc del Teatre, Arc del Teatre – Liceu i, posteriorment, els de Liceu-Portaferrissa i Portaferrissa-Canaletes. “La Rambla no va al mateix ritme que altres obres del mandat com la superilla de l’Eixample o la via Laietana, que té un termini més curt tot i no tenir tant consens”, ha dit Villar.

Més habitatge a les porteries dels terrats de la Rambla

Villar també ha demanat a l’Ajuntament apostar per legalitzar i fer habitables els antics habitacles on vivien els porters que hi ha en molts terrats d’edificis de la Rambla: “Són espais que existeixen i podrien ser pisos de lloguer dins les comunitats, cal que es pugui viure en aquests espais perquè legalitzar-los faria tenir més habitatge disponible al carrer”, ha demanat el president de l’entitat.