quriòfan operacions càncer

(ACN) El Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), centre de recerca que forma part del Campus Vall d’Hebron, és una de les vuit institucions seleccionades per la biotecnològica Amgen per accelerar el desenvolupament i l’aplicació de tractaments del càncer en àmbit mundial.

Col·laboració entre la indústria i l’acadèmia

La multinacional ha creat la xarxa Amgen Partners of Choice (APOC), integrada per centres de referència, per fomentar la col·laboració entre la indústria i el món acadèmic i la recerca. Alguns dels principals objectius són la investigació transnacional, la farmacodinàmica i un major ús de biomarcadors. La xarxa se centrarà en una primera fase en tumors toràcics, gastrointestinals i genitourinaris per la prevalença i gravetat.

La xarxa APOC està formada per set institucions més de referència: Asan Medical Center (Seül, Corea del Sud); Dana-Farber Cancer Institute (Boston, els EUA); Essen University Hospital (Essen, Alemanya); Institute Gustave Roussy (París, França), Memorial Sloan Kettering Cancer Center (Nova York, els EUA); Peter MacCallum Cancer Centre (Melbourne, Austràlia) i Princess Margaret Cancer Centre (Toronto, el Canadà).