(ACN / Redacció) L‘Hospital Vall d’Hebron ha activat un nou pla de part per acompanyar les famílies en la pèrdua perinatal. L’objectiu és identificar les necessitats de cada cas i explicar les opcions que tenen davant d’aquesta situació, que afecta a prop de 1.450 dones cada any a l’Estat.

Es tracta d’una actualització del protocol d’atenció a aquestes famílies que inclou mesures com l’atenció personalitzada per part d’un mateix equip assistencial o la promoció d’accions que generin records del nadó. Amb tot, la voluntat és “escoltar els desitjos i les preferències” de les famílies durant el procés gestacional, i acompanyar-les perquè puguin exercir el rol de pares “encara que sigui per poc temps”, tal com explica Fátima Camba, adjunta de Neonatologia de l’Hospital.

Una caixa de records

En aquest sentit, el pla promou que les famílies portin a terme accions per generar records, com bressolar el nadó després del part, o fotografiar-lo. Els professionals de l’Hospital s’encarreguen de fer una caixa de records que poden lliurar als pares passat un temps o en el mateix moment, depenent del cas.

Tracte personalitzat

En el protocol davant d’un cas de dol perinatal, l’Hospital oferirà tota la informació necessària, amb els pros i contres i s’intentarà que tant la dona com la parella siguin partícips de les decisions que es prenen, tenint en compte la seva seguretat. Així mateix, una de les novetats d’aquest pla és que s’intentarà que la pacient sigui atesa pel mateix equip assistencial durant tot el procés —obstetra, llevadora, anestesiòleg i auxiliar. D’aquesta manera, el personal mèdic pretén que el tracte sigui més personalitzat.