Ser un sabater artesà mai no havia estat tan fàcil. Gràcies a les impressores 3D, es pot ajustar al mil·límetre la forma d'aquestes sabatilles. A través d'una aplicació s'especifica quin número de peu es calça. Llavors la màquina talla amb làser aquests patrons. L'objectiu és fer una sabates com aquestes que s'adapten perfectament a cada peu. Els assistents al taller acaben d'elaborar-les ells mateixos. Raphael Demers, assistent al taller "El procés de fer les meves pròpies sabates és divertit, artístic, en realitat no és difícil però és llarg. Has d'anar amb compte de no punxar-te amb les agulles o tallar-te, però si vas a poc a poc està bé." Naoki Fujimoto "És interessat però no és només fer-ho, la gent treballa al voltant de la taula i s'inspiren els uns als altres. Així, surten productes que no s'aconseguirien si ho fessin tot sols." Però les aplicacions de les impressores 3D van cada cop més lluny i ja han arribat al terreny alimentari. Amb aquesta, en concret, es poden fer plats amb formes per a tots els gustos, com aquest puré de patates. Emílio Sepúlveda, fundador Natural Machines "És un electrodomèstic de cuina al final que fa servir la tecnolocia d'impressió 3D i d'altres que hem desenvolupat. I el que et permet és elaborar els plats que tu menjaries normalment a casa però en lloc d'embrutar-te les mans, la màquina t'ho fa, diguem que et faria els plats equivalents al que tu compraries al super amb plats precuinats" Ja estan treballant en un nou model que, a part de fer el disseny, també fornegi els aliments. En dos anys ja podria estar a la venda. Tallers com aquests seguiran oberts al públic durant tot el cap de setmana perquè tots aquells que ho vulguin, coneguin de prop com funcionen les impressores 3D.

Els assistents del Fab Festival han pogut participar en diversos tallers, com per exemple, l’organitzat per l’Elisava i Natural Machines en què es podien crear aliments frescos, tant dolços com salats, a través de Foodini, una impressora digital. En aquest taller es combinava l’art, la tecnologia i també l’alimentació. A través d’una tauleta, s’incorporen els ingredients en forma de pasta a Foodini, i la màquina fa el disseny que s’hagi triat, com per exemple, la pasta del puré de patates en forma de rusc d’abelles. Tot i que Foodini de moment no cuina, s’està treballant en prototips que sí que ho fan.

Kuluska, una marca que es dedica al món del disseny amb pell també ha organitzat un taller en què els assistents han pogut dissenyar i imprimir les seves pròpies sabatilles de pell fetes a mida. Un cop incorporades les mides exactes del peu s’imprimien les dues parts de la sabata (la sola i l’empenya) en diferents tipus de pell i els assistents les cosien per crear la seva sabata.

A més de les activitats d’aquest cap de setmana, aquest dilluns se celebrarà el Fab City Symposium, un esdeveniment centrat en repensar el rol de la tecnologia, la societat i la política en el desenvolupament de les ciutats productives. Hi haurà quatre ponències i debats sobre la fabricació digital i les noves indústries que treballen en aquest sector.

El mateix dilluns també s’inagurarà una casa, l’Endesa World Fab Condenser, que ha construït l’IAAC (Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya). La casa és el tercer prototip del món, un petit pavelló, fabricat digitalment i que serà el punt de referència de la comunitat Fab Lab.