El primer pas del procés és un escaneig de cos sencer: durant 10 minuts, i sense moure’s, un escàner fa entre 3.500 i 4.000 fotografies del cos de la persona. A través d’aquestes imatges s’extreuen tots els detalls del cos com la postura o la cara, aspectes que fan que una persona sigui única. Un cop s’obté l’arxiu complet, en la postproducció digital es poden modificar aspectes de la figura que es desitgin, com posar més cabells, aprimar la cintura, treure arrugues o eliminar la papada o l’acne.

Després de l’escanejat, l’arxiu de la figura s’envia a una impressora en 3D. Amb productes com el plàstic, la impressió es fa sobre la plataforma però, en aquest cas, el procés és diferent. S’utilitza un material que, en contacte amb el làser, es compacta i permet l’edició en 3D multicolor. Per això, després de vuit hores d’impressió la figura es troba submergida en un recipient, coberta d’un material que podria semblar farina.

Tot seguit, es neteja amb una pistola d’aire comprimit i el producte final és una figura idèntica a la persona de 30 centímetres com a màxim (tot i que es pot triar entre cinc mides diferents).

Segons l’impulsor, Jorge Montoya, és un objecte pensat per a esdeveniments especials com bodes o batejos, i té un preu que va de 99 a 269 €.