Les noves tecnologies han entrat de forma molt ràpida a les nostres vides però cal aturar-se i reflexionar. Així ho explica César Rendueles, professor de sociologia de la Universitat Complutense de Madrid, que avisa que “és crucial que siguem més reflexius respecte a Internet, les xarxes socials i, en general, la tecnologia”. Segons Rendueles “tendim a deixar-nos portar per certa inèrcia ideològica que ens fa ser molt poc crítics, acceptem que allò nou és sempre millor, confonem el canvi social i el canvi històric amb el darrer que ha passat, pensem que les últimes tecnologies són sempre les millors… i cal revisar aquesta ideologia“, rebla.

Pel que fa a la privacitat, el teòric de mitjans de la Universitat d’Amsterdam, Geert Lovink, ha explicat que “Snowden va revelar l’any passat que no hi ha cap intimitat en absolut, en termes de comunicació segura per Internet”. Per això, un dels impulsors d’Unlike Us adverteix que “la direcció és molt clara: hem de crear el nostre “software”, les nostres infraestructures, aquí a Europa. No només podem confiar en la tecnologia nord-americana.”

11 ponents han participat en aquesta primera edició de l’Enter Forum, que té la voluntat de ser una trobada anual per reflexionar de forma constructiva sobre les noves tecnologies.