Quan ja fa més d’un any que l’oficina va deixar pas al teletreball des de casa per les restriccions de la pandèmia, moltes empreses en valoren molt positivament els resultats. Tot i això, el periodista Toni Noguera ens parla dels reptes que han sorgit i de les eines que ha desenvolupat el sector tecnològic per millorar encara més aquestes reunions a distància.

Tot i que, a l’inici de la pandèmia, va ser la gran estrella, el món de les videotrucades va més enllà de Zoom. Hi ha moltes altres aplicacions, eines i solucions que poden oferir una alternativa millor en imatge i en so.

Cancel·lació de sorolls

És el cas de Google Meet, que ha incorporat un eliminador de sorolls. Es tracta d’un filtre que, un cop activat, només deixa passar la veu dels que intervenen en la videotrucada i, en canvi, fa inaudibles tots els altres sons, de vegades tan molestos, com el d’un nen que plora, un gos que borda o una cullereta remenant una tassa de cafè, per exemple. Una solució molt més efectiva que les eines de reducció de soroll que tenen Zoom o Skype.

Traductor de veu

Precisament, Skype incorpora una eina que ens permet superar un altre problema: el de les barreres idiomàtiques.

El traductor de veu de Skype pot interpretar fins a 11 idiomes

La plataforma ha desenvolupat un traductor de veu que pot interpretar converses de fins a 11 idiomes, entre els quals hi ha el xinès, l’anglès, l’alemany, l’italià, el japonès, el rus, el portuguès i el castellà. El traductor de text està disponible en més de 60 idiomes.

Fatiga de Zoom

Alguns estudis psicològics apunten a un fenomen preocupant: la fatiga de Zoom. És a dir, una sobrecàrrega per la quantitat i la intensitat del contacte visual de les videotrucades, esgotament pel fet de veure’s un mateix en pantalla constantment, limitació de la mobilitat i necessitat d’exagerar els gestos per millorar la comunicació no verbal.

Realitat virtual

Molts d’aquests problemes se solucionen amb les reunions que es fan amb realitat virtual. Per exemple, amb aplicacions com MeetinVR, Altspace, VSpatial i moltes d’altres. Però, també, hi ha solucions més senzilles i, alhora, més innovadores per fer reunions de manera més natural i menys esgotadora.

És el cas de Teamflow Virtual Office, que ofereix una interfície espacial, aplicacions integrades i sales de reunió persistents. Però també n’hi ha d’altres com Pragli, que permet crear una oficina virtual amb avatars en directe, compartir vídeo, àudio i calendari, entre altres funcions.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a