L’expert en tecnologia, Toni Noguera, ens explica les novetats més destacades del Consumer Electronics Show (CES) 2021, que es va celebrar fa una setmana. La fira anual de tecnologia més important del món, que habitualment tenia lloc a Las Vegas (EUA), s’ha fet enguany de manera virtual per primer cop en els seus 54 anys d’història.

L’any passat, més de 170.000 persones van anar a Las Vegas, però enguany amb prou feines s’ha arribat als 100.000 assistents virtuals. I, de les 4.000 empreses que van exhibir-hi productes el 2020, aquesta vegada només s’hi han sumat 1.900. Marques tan importants com Google no han volgut participar en el format en línia.

Les presentacions de productes, els premis i les cobertures dels mitjans han estat més telemàtiques que mai, amb experiències immersives, “tours” virtuals i xerrades accessibles des del web oficial del CES. L’any que ve repetiran l’experiència digital, tot i que de forma mixta: els organitzadors ja han citat a tothom a Las Vegas del 5 al 8 de gener del 2022.

Robots de salut

Entre els productes més destacats d’aquesta edició de la fira hi ha hagut tota mena de ginys destinats a millorar la vida domèstica, segurament pensant en la nova realitat del coronavirus. Samsung ha presentat el nou telèfon mòbil Galaxy S21, però també ha sorprès tothom amb robots com el Samsung Bot Care.

Presentació del Samsung Bot Care al CES 2021

Aquest robot coneix el teu calendari, t’avisa de les pròximes videotrucades que tens programades i, fins i tot, et dona consells de salut.

Robots domèstics

Però Samsung encara ha presentat més robots, com per exemple el Bot Handy. És capaç de reconèixer objectes i agafar-los, amb la capacitat d’ajudar-te amb pràcticament tot el que necessitis a casa.

Presentació del Samsung Bot Handy al CES 2021

Aquest robot, que encara s’està desenvolupant, podrà posar el rentavaixelles, parar la taula o servir una copa de vi.

Monitors per a videotrucades

La nova realitat, en què les videotrucades han agafat un gran protagonisme, han empès empreses a desenvolupar monitors especials per garantir una millor experiència. És el cas de la multinacional nord-americana DELL.

DELL ha presentat diversos models de monitors per a videotrucades

Han presentat fins a tres models diferents, amb una càmera web integrada que es pot amagar quan no es fa servir, assistent de veu de Cortana, un botó per iniciar una videoconferència amb Microsoft Teams i una barra de so integrada.

Ordinadors portàtils

També s’han presentat ordinadors portàtils molt potents, però el que més té en compte la pandèmia i les videoconferències és l’Avita Admiror II.

El portàtil Avita Admiror II té tres càmeres integrades

Arribarà ben aviat al mercat, amb tres càmeres per fer “streaming” o videotrucades i, fins i tot, una anella de llum integrada.

Pantalles enrotllables

Una de les tendències que s’han observat al CES 2021 és la de les pantalles enrotllables. L’empresa governamental xinesa TCL, per exemple, n’ha presentat una que passa de 6,7 polzades de diagonal a 7,8 només prement un botó.

La pantalla enrotllable de TCL passa de 6,7 polzades de diagonal a 7,8

De la seva banda, LG també ha ensenyat algunes imatges del que serà la seva proposta de telèfon enrotllable.

Pantalles transparents

La marca coreana ha sorprès tothom, però, amb un model de pantalla transparent desplegable.

Amb un botó, es pot desplegar la pantalla, amagada al capçal del llit o en qualsevol altre moble de la casa. Es tracta d’un monitor OLED amb el seu propi sistema de so integrat.

Mascaretes intel·ligents

Un dels productes estrella del CES 2021 han estat les mascaretes. L’empresa Razer ha presentat el Projecte Hazel, una mascareta intel·ligent, segura i sostenible.

Prototip del Projecte Hazel de Razer

És una mascareta N95 transparent, amb ventilació activa a través de vàlvules, filtració antibacteriana i una anella de llum LED que s’il·lumina quan és fosc. A més, inclou micròfons i amplificadors de veu i una caixa esterilitzadora.