Gaspar Woolley i Russell Hall són dos dels sis fundadors de Hailo, l’aplicació per a taxis creada per taxistes. Aquest dimecres s’ha presentat l’aplicació a Barcelona, després que comencés a funcionar a Londres a finals de 2011. A la capital anglosaxona ja és l’aplicació per a taxis més utilitzada i n’hi ha 15.000 que en fan ús.

Woolley explica que es tracta d’una aplicació gratuïta per a telèfons intel·ligents que localitza l’usuari i el posa en contacte amb un taxi “en menys de dos tocs“.

José Antonio Ruiz, responsable del grup de taxistes de Barcelona, garanteix que tots els taxistes tenen coneixement de l’idioma i la xarxa viària de la ciutat. A més, ofereixen taxis nets, rapidesa en el trajecte i la possibilitat de poder pagar amb targeta de crèdit. La mitjana d’espera d’un taxi és de cinc minuts i per tal de facilitar l’espera s’ofereix la possibilitat que el client conegui el lloc on es troba el taxi, el temps que triga fins que hi acudeix, la matricula del taxi per reconèixer-lo quan arribi, així com una foto i el nom del conductor.

Carlos Lascorz, director general de la companyia a Barcelona, assegura que cada quatre segons s’utilitza un taxi Hailo al món. Lascorz també explica com els taxistes de Hailo estan tots regulats i han estat avaluats abans de formar part de la xarxa de taxistes locals.

Altres avantatges per als usuaris són que ofereixen cinc minuts de cortesia gratuïts per a cada client o que cada cop que un usuari canvia de país, l’aplicació es modifica de forma gratuïta sense necessitat d’haver de fer-hi res.

Als taxistes que formen part de la flota se’ls assegura l’entrada a una xarxa social de taxistes que els permetrà reduir el temps que estan al taxi sense clients. Concretament a Barcelona, es calcula que el taxista passa el 40% del temps amb el taxi buit.

La xarxa base de serveis per als taxistes disposa d’un xat, informació de diferents esdeveniments de la ciutat o els horaris d’arribada de creuers. El cost per als taxistes és del 10% del cost de cada carrera, però els és gratuïta la informació que els proporciona l’aplicació.

Hailo també està disponible a Dublín, Cork, Toronto, Chicago, Boston, Nova York i Madrid i durant els propers mesos arribarà a Washington, Mont-real i Tòquio.