En un apunt al bloc de telecomunicacions i societat de la informació, s’explica que l’assistència massiva a la manifestació de la Diada posarà a prova la capacitat del xarxa mòbil. La Generalitat recomana fer un ús racional del telèfon mòbil, per facilitar que les trucades d’emergència al 112 es puguin realitzar sense problemes.

Així és recomana acordar el lloc de trobada amb els amics o familiars a la manifestació abans que aquesta comenci, per evitar haver-hi de contactar via trucada, SMS o WhatsApp. També demana reduir el nombre d’imatges o material audiovisual de la manifestació que es penja a la xarxa, o bé esperar a trobar una xarxa WiFi segura per fer-ho.

Compte amb els telèfons intel·ligents

La generalització dels “smartphones” fa que la xarxa 3G pugui mostrar-se insuficient durant les grans concentracions de gent. Per això es recomana tancar totes les aplicacions que no es fan servir i desactivar el correu electrònic i la geolocalització de l’aparell. També es recomana no navegar per Internet per seguir l’evolució de la manifestació, i triar altres vies d’informació, com ara les emissores de ràdio.

Finalment, en cas que calgui fer una trucada d’urgència al 112, es recomana fer servir la telefonia fixa. En aquest cas, el millor és contactar amb algun establiment de la zona des d’on poder fer la trucada.

La Generalitat farà servir les xarxes socials per emetre més consells, als compte de Twitter @TIC o a l’etiqueta #11S2012Telco