Homs encara no ha decidit si anirà a la manifestació de la Diada Nacional de Catalunya, però creu que l’alta participació ciutadana és necessària per reivindicar la identitat nacional i evitar donar arguments a Madrid que contaminarien més el debat polític. De fet, ha demanat “transparència democràtica” al govern central per tal d’evitar les crítiques d’altres presidents autonòmics, que “malgrat tenen coneixement de causa, cauen en banalitats que formen part del combat polític”.

S’ha mostrat d’acord amb el lema de la manifestació, “Catalunya, nou estat d’Europa”, encara que creu que l’objectiu principal del govern és el pacte fiscal.

Solucions alternatives al fons de liquiditat

Segons ha dit hi ha bancs que encara creuen en la Generalitat com una institució solvent i la possibilitat d’un crèdit pont podria ser una solució per tal d’acreditar la situació econòmica tan complicada per què passa la Generalitat. Apunta que l’objectiu de dèficit actual podria obligar el govern a fer noves retallades i, per evitar-ho, treballen amb aquesta possibilitat. El portaveu ha apuntat el fons de liquiditat com “part de la solució i no com un problema“.

Homs ha explicat que els objectius amb què treballa el govern són tres: arribar a final de mes, reestructurar i modernitzar el funcionament dels serveis públics i garantir el pacte fiscal. Aquests, diu, són els compromisos de l’executiu català amb la ciutadania i fins que puguin treballar amb això descarta avançar les eleccions.