Dimarts, de manera excepcional, els autocars podran aparcar als carrerrs de l'Eixample. De fet, el districte es dividirà en dues parts. A la part dreta, hi haurà 365 places per als que accedeixen des del nord de Catalunya. I a l'esquerra, se'n guardaran 435 més per als que vinguin del sud. D'aquesta manera s'evitarà l'encreuament de passeig de Gràcia on hi ha prevista la concentració. CARLES REYNER, intendent portaveu de la Guàrdia Urbana "La gent que vingui amb autocar ha de tenir en compte que els autocars allà on estacionen s'hi queden, no els passaran a recollir i per tant, s'hauran de quedar amb l'adreça i el carrer on han baixat per tornar fins al punt de partida." Als ciutadans que no els quedi un altre remei que arribar a la ciutat en vehicle privat se'ls recomana, si vénen del sud de Catalunya, que estacionin a l'entorn de Fira Gran Via, a la zona Universitària o a l'entorn del Camp Nou. Els qui accedeixin pel nord de la ciutat poden aparcar a la zona Fòrum o avinguda Litoral. Per desplaçar-se per la ciutat es recomana fer-ho preferiblement a peu o amb metro. Això sí, evitant les estacions més cèntriques, que s'espera que es puguin col·lapsar més fàcilment. S'aconsella, a més, no agafar el bus perquè el transport en superfície es veurà molt afectat per la marxa.

Autobús

Les afectacions a la mobilitat i al transport públic començaran al matí. L’ofrena floral al monument de Rafael Casanova obligarà a tallar parcialment la ronda de Sant Pere. Per això, entre les 8 h i les 17 h les línies d’autobús 19, 39, 40, 41, 42, 55 i 141 hauran de desviar el recorregut pels carrers d’Ausiàs Marc i del Bruc. La manifestació independentista convocada a les 18 h de l’11 de setembre afectarà 40 línies d’autobús, fins i tot el Bus Turístic, entre les 17 h i les 21 h. TMB recomana desplaçar-se amb metro. En total, al voltant de quaranta línies d’autobús que circulen pel centre de la ciutat canviaran de recorregut entre les cinc de la tarda i les nou del vespre.

Metro

Les línies de metro 1, 2, 3 i 4 es reforçaran a partir de les 16 h amb trens addicionals. TMB desaconsella als ciutadans que baixin a les estacions de plaça de Catalunya i de passeig de Gràcia per evitar aglomeracions a la zona on està previst l’inici de la manifestació. Recomana recórrer a alternatives: Diagonal (L3, L5), Universitat (L1 i L2), Girona (L4) o Liceu (L3).

FGC

Els Ferrocarrils de la Generalitat circularan amb freqüències de dia feiner entre les 12 h i les 24 h. Durant la resta del dia, seguiran els horaris de dia festiu. Així doncs, per a les línies L7, S5 i L6 hi haurà un tren cada sis minuts. Els ferrocarrils amb destí a Terrassa i Sabadell tindran una freqüència de 12 minuts. Per tant, per les estacions entre Sarrià i plaça de Catalunya, hi passarà un tren cada dos minuts.

Pel que fa a la línia Llobregat-Anoia, s’utilitzaran trens amb més capacitat. El 40% dels combois que cobriran el trajecte entre Martorell i Barcelona seran de sis cotxes. Des de Manresa i Igualada, sortiran dos trens cada hora amb la mateixa capacitat de passatgers.

Rodalies

Les línies de Rodalies es reforçaran amb 18 trens més.

Bicing

Funcionarà en l’horari habitual, però algunes estacions del centre es tancaran durant el dia i fins que els actes principals de la Diada s’acabin.