El jove detingut a Tavernes va dir, a través del seu compte de Twitter, que s'alegrava de la mort de la presidenta de la Diputació de Lleó i va animar a matar més líders populars. En un altre piulada, va enumerar en una llista altres polítics del PP a qui es podria assassinar. El jutge l'ha deixat en llibertat amb càrrecs. El segon jove ha estat imputat avui mateix per penjar a YouTube una cançó amb insults a Carrasco. Això ha revifat el debat sobre si cal aplicar límits a la llibertat d'expressió específics a les xarxes socials. Les declaracions del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que ha anunciat la creació d'instruments legals addicionals per perseguir determinades conductes a Internet, han encès encara més la polèmica. Les reaccions no s'han fet esperar. Alguns juristes i experts en xarxes socials ja s'hi han pronunciat en contra. JORDI CABEZAS, advocat penalista "A nivell del codi penal aquestes conductes ja estan tipificades. Si es produeix un delicte d'injúries, un delicte de calúmnies, si es produeix una apologia, una amenaça utilitzant aquest mitjà es persegueix com si es fes des de qualsevol altre lloc: el balcó de casa teva o des d'un escrit." En comptes de legislar més, algunes veus reclamen més educació sobre com ser responsable a la xarxa. XAVIER VIDAL, expert en Internet "Twitter no és una joguina, és una eina de comunicació que hem de tenir molt en compte i hem d'aconseguir d'una manera responsable que té un poder que va més enllà del que es pensa. S'ha d'educar més la gent en l'ús de les xarxes socials." Actualment el que estipula la llei perquè actuï la justícia és, en el cas de les calúmnies i les injúries, que hi hagi una denúncia de la víctima, però les amenaces i apologies, es consideren delictes públics, i per tant, la fiscalia hi pot actuar d'ofici.

El jove detingut a Tavernes va dir, a través del seu compte de Twitter, que s’alegrava de la mort de la presidenta de la Diputació de Lleó i va animar a matar més líders populars. En una altra piulada, va enumerar en una llista altres polítics del PP a qui es podria assassinar. El jutge l’ha deixat en llibertat amb càrrecs. El segon jove ha estat imputat avui mateix per penjar a YouTube una cançó amb insults a Carrasco. Això ha revifat el debat sobre si cal aplicar límits a la llibertat d’expressió específics a les xarxes socials.

El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha anunciat que el govern crearà instruments legals addicionals per perseguir determinades conductes a Internet. Algunes veus del sector judicial i d’especialistes en les xarxes socials ja s’han pronunciat en contra d’una reforma legislativa, perquè asseguren que el Codi penal ja regula aquests delictes.

Actualment el que estipula la llei perquè actuï la justícia és, en el cas de les calúmnies i les injúries, que hi hagi una denúncia de la víctima. Però les amenaces i apologies es consideren delictes públics i, per tant, la fiscalia hi pot actuar d’ofici.