La Fundació puntCAT ofereix les eines per poder canviar l’idioma del navegador web al català i donar així més presència a aquesta llengua entre internautes, empreses i cercadors. “Com més navegants hi hagi en català, més incentius hi haurà per desenvolupar continguts, productes i serveis en català”, afirma l’entitat.

L’acció de Navega en català, que s’ha presentat aquest divendres, també vol conscienciar els webs perquè participin en la campanya instal·lant-se el giny. Aquest és un giny creat per la Fundació puntCAT, que s’integra al portal i des del qual es recomana als usuaris que naveguen en altres llengües que ho facin en català.

La campanya també inclou una promoció especial per a tots aquells que difonguin la navegació en català compartint-lo per Facebook o Twitter. La Fundació puntCAT sortejarà un domini .cat de franc durant un any i tres altes o renovacions mensuals de dominis .cat entre tots aquells que difonguin la notícia a aquestes xarxes socials.

Al web navegaencatala.cat hi ha tota la informació necessària de com configurar els navegadors en català de manera còmoda i senzilla, i també com instal·lar el giny a un web.