La fira Retrobarcelona camina molt ben acompanyat aquest any. Treballar amb el Barcelona Games World suposa més metres quadrats i la possibilitat d’oferir fins a 230 terminals per poder jugar als jocs que van marcar tota una generació. Títols tan clàssics com poden ser ‘Pac-man’, ‘Castlevania’ i ‘Street figther’ es presenten moltes vegades en les seves versions recreatives originals, cosa que provoca la sensació al visitant de traslladar-se a un saló recreatiu dels anys 80.

Segons el director de la Retrobarcelona, Carles García, la febre pels jocs clàssics suma adeptes, any rere any. Una passió que a vegades pot crear certa inflació en els preus, per exemple, de les videoconsoles més antigues i per tant més buscades. Precisament, al saló els col·leccionistes tenen la possibilitat d’ampliar el seu catàleg vintage de jocs gràcies els estands que ofereixen productes tecnològics d’allò més variats i a preus força assequibles.

Enguany el saló segueix apostant per incorporar els llegendaris “pinball”s, que també han marcat la generació nascuda entre els 70 i els 80. També hi ha espai per als tornejos de títols clàssics com ‘Windjammers’, de la plataforma Neo-Geo, o l’incombustible ‘Street figther’. Tots dos van monopolitzar les sales recreatives dels 90. La possibilitat de veure peces de museu com les primeres consoles domèstiques dels 70 o fins i tot el primer intent d’un casc de realitat virtual, la Virtual Boy de Nintendo, que es va avançar 20 anys a la febre actual per aquests simuladors immersius.

La solidaritat també hi té cabuda

Un any més, la fira Retrobarcelona està molt implicada en la solidaritat. Amb la iniciativa Alimentos por videojuegos, els visitants que portin aliments es podran endur videojocs descatalogats i, fins i tot, consoles. L’any passat van arribar a recaptar fins a 6.000 quilos d’aliments i enguany volen superar aquesta fita.