És el paradís per a l'aficionat del videojoc. A la Barcelona Games World es poden trobar 53.000 metres quadrats dedicats, la majoria, a presentar una setantena de novetats que encara no han sortit al mercat. Hi ha videoconsoles, simuladors i, com no, el que està cridat a ser el present i futur del sector del videojoc, les ulleres de realitat virtual. És la primera edició de la Fira a Barcelona, abans es feia a Madrid però els organitzadors veuen en la ciutat una millor plataforma per arribar al mercat internacional. JOSÉ MARÍA MORENO, director general de l'Associació Espanyola del Videojoc (AEVI) "Volem impulsar un esdeveniment que sigui un referent a nivell europeu i hem pensat que Barcelona era el lloc perfecte per impulsar-lo en aquesta primera edició. El motiu és que Barcelona és una ciutat molt vinculada al món de la innovació i de la tecnologia, gràcies a esdeveniments com el Mobile World Congress" Els professionals del videojoc també tenen una forta presència i, a la Barcelona Games World, s'han organitzat un seguit de xerrades per orientar millor les empreses que comencen en el sector de l'oci digital. Fins i tot la fira ha consagrat un espai per asseure en una mateixa taula desenvolupadors, inversors i editors de jocs per mirar de tirar endavant noves idees de negoci. EDUARDO ARJONILLA, de l'empresa Avenueplanets "És una oportunitat per donar-te a conèixer, per entrar en aquest món, per compartir coneixement amb altres professionals de molt més nivell que tu i també per establir contactes a nivell d'inversió, és interessant" La Barcelona Games World tancarà portes diumenge i s'espera que passin pel recinte firal de Montjuïc unes 100.000 persones.

Fins diumenge, els visitants poden gaudir dels futurs llançaments abans que surtin al mercat en més de 1.000 terminals de joc distribuïts en 53.000 metres quadrats d’exposició. El Barcelona Games World és l’aparador de les últimes novetats de la indústria del videojoc en àmbit internacional, amb la presència de marques com Activision, Badland Games, Bandai Namco, Electronic Arts, GAME, Koch Media, Microsoft Xbox, Nintendo, Sony, 2K, Wargaming i Warner. A més de les presentacions de les darreres novetats, l’esdeveniment comptarà amb la presència dels creadors de ‘Tekken’ i ‘Final fantasy’.

En el Barcelona Game World es poden trobar des de les últimes novetats en realitat virtual, fins a jocs clàssics dels 80 en una àrea vintage amb presència de marques com Atari, Spectrum i Commodore. A més, durant els tres dies que dura la fira, s’hi celebraran diverses competicions, tant professionals com d’aficionats, de jocs tan populars com ‘FIFA 16’, ‘Call of duty’ i ‘Pokémon’.

Segons el director general de l’Associació Espanyola de Videojocs (AEVI), José María Moreno, “volem impulsar un esdeveniment que sigui un referent en àmbit europeu i hem pensat que Barcelona era el lloc perfecte per impulsar-lo en aquesta primera edició”. Una decisió que Moreno ha justificat perquè “és una ciutat molt vinculada al món de la innovació i de la tecnologia, gràcies a esdeveniments com el Mobile World Congress“.

Els organitzadors calculen que, fins diumenge, hi passaran unes 100.000 persones.