Al semàfor, al metro, o simplement caminant pel carrer. Qualsevol lloc i qualsevol hora són bons per utilitzar el mòbil. Però, quin ús en fem? Ara ja no només l'utilitzem per trucar, l'accés a Internet ha convertit el telèfon mòbil en un joc a vegades molt simple. JORDI COLOBRANS, expert en tecnologia i societat "No podrem intercanviar informació trivial sempre... d'això ens en cansarem." Però al transport públic, per exemple, les aplicacions més simples són les que fan més companyia. "Utilitzo el mòbil durant el trajecte perquè puc aprofitar més el viatge." "Toda la informacion la tengo en el móvil... es imprescindible." De fet el mòbil ja s'ha convertit en una necessitat que no només ens crea una certa dependència, sinó que ens ha canviat la manera de viure. JORDI COLOBRANS, expert en tecnologia i societat "Ha comportat canvis en les relacions. Ens fa la vida més fàcil, ara amb 10 segons et comuniques." I un cop ens trobem amb els amics en un bar, seguim utilitzant el mòbil? "El que em molesta més és que no fan cas del cambrer." "És difícil perquè el tens aquí damunt i vibra i és una temptació." Tot i que les temptacions costa combatre-les, pels amics, el que sigui.

La humanitat fa canvis contínuament i l’ús del mòbil s’ha anat estenent de forma imparable. Avui en dia, és un instrument que permet comunicar-se des de qualsevol lloc. La proliferació de telèfons intel·ligents també ha modificat la manera de parlar entre els interlocutors. L‘accés a Internet i els missatges il·limitats, que permeten algunes aplicacions, fan que comunicar-se no tingui límit.

A més a més, els telèfons d’última generació també s’han convertit en un objecte d’oci. Jugar a jocs, mirar vídeos, llegir el diari o fer fotos han convertit aquest aparells en imprescindibles per a moltes persones.

Segons Jordi Colobrans, expert en tecnologia i societat, no és la primera vegada que la societat incorpora un element d’aquestes característiques. Primer va ser l’ordinador;després, els portàtils i ara, els mòbils. Colobrans assegura que “ara hem de tenir els telèfons mòbils com a intermediari tecnològic”, i això planteja “una nova manera de relacionar-nos socialment i una nova manera de pensar”.