L’Einstein que va visitar Barcelona era una celebritat en plena gira mundial. Va pronunciar quatre conferències a L’Auditori barceloní, va assistir a una exhibició sardanista a l’Escola Industrial, va navegar en canoa pel port, va signar autògrafs en els menús d’un sopar en el seu honor i es va prendre un cafè amb llet a la Rambla. Aquests i més detalls són els que és possible explorar a través de l’aplicació.

Qui vulgui seguir la ruta virtual només ha de descarregar-se l’app Layar i escanejar o bé la postal que s’ha elaborat per a la difusió de la ruta o bé les façanes dels edificis i llocs inclosos en l’itinerari.

Albert Einstein va arribar a Barcelona el 22 de febrer de 1923 i, per un error de comunicació, ningú no va anar a rebre’l a l’estació de tren. El qui llavors ja era un dels homes més cèlebres del món es va allotjar en la modesta pensió Les Quatre Nacions fins que l’amo es va adonar que aquell client era el científic a qui dos anys abans li van concedir el Nobel de Física per l’estudi de l’efecte fotoelèctric.