ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona i presidenta de la Fundació Mobile World Capital "Que la fundació aprofiti aquest esdeveniment per exemple per fer un analisi de quina és la brecha digital a la nostra ciutat per tenir un bon diagnòstic que no teníem i poder fer un pla d'actuacions per fer que tota la ciutat avanci en l'àmbit tencològic i no només una part. // Veure com podem fer que la innovació tencològica i el desenvolupament d'aplicacions tecnològiques estiguin al servei d'iniciatives socials."

En la setmana prèvia a la celebració del Mobile World Congress, aquest dilluns s’han presentat les activitats que organitzarà Barcelona durant el saló, com a seu de la Fundació Mobile World Capital. Com en cada edició del congrés, les noves tecnologies impregnaran diversos espais de la ciutat, amb iniciatives per a ciutadans i empreses.

L’acte més important serà el saló 4 Years From Now, que es desenvolupa en el recinte firal de Montjuïc en paral·lel al Mobile World Congress, i que segueix consolidant-se a la ciutat. La tercera edició d’aquesta fira dedicada a les relacions entre emprenedors i inversors creix en nombre d’assistents -dels 8.000 als 12.000- i en espai -fins als 18.000 metres quadrats de superfície. Entre els assistents més destacats, hi haurà el cofundador de Skype, Niklas Zennström; el cofundador d’Android, Rich Miner; i el cofundador de Wikipedia, Jimmy Wales.

La Mobile World Capital també organitza enguany activitats noves, com el Mobile Lunch Barcelona, que reunirà més de 200 professionals de petites i mitjanes empreses del sector TIC i el comerç electrònic; o els Mobile Thinking Days, per apropar la transformació digital als professionals de la indústria. Com cada any, també es desenvoluparan diverses activitats educatives en el marc de la iniciativa mSchools, i rutes “mobile” per apropar el congrés al ciutadà com a part de la Mobile Ready.

Ada Colau demana un impacte més enllà del congrés

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit l’acte de presentació i hi ha ofert un discurs emmarcat en les noves tecnologies com a eina de transformació social en tots els àmbits. Colau ha anunciat el compromís de l’Ajuntament de presentar un informe sobre les desigualtats en l’accés a les noves tecnologies, l’anomenada “escletxa digital”, per tal d’elaborar un pla d’actuacions que faci que tota la ciutat pugui avançar gràcies a les TIC. També ha demanat que la innovació i les aplicacions que es desenvolupen a la ciutat estiguin “al servei de les iniciatives socials”, i ajudin a millorar l’accés a les tecnologies mòbils perquè aquestes vagin molt més enllà del congrés, i arribin a tots els ciutadans.