NEUS MUNTÉ, consellera de la Presidència "Una trobada que estem convençuts que es mantindrà també en un marc de cordialitat institucional, de voluntat de cooperació i de resoldre qüestions que són importants per al conjunt de la ciutadania de Barcelona. Per tant, esperem que la reunió anirà bé."

Munté creu que la reunió “anirà bé” i espera que en la primera trobada institucional que mantindran el president Puigdemont i l’alcaldessa Colau es “resolguin qüestions que són molt importants per al conjunt dels ciutadans de Barcelona”.

Sobre la taula, un dels temes estrella serà l’arribada del metro a la Marina i Zona Franca. Això després que aquesta setmana el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, hagi anunciat que es reprendran les obres de la bifurcació de l’L9 cap a la Zona Franca i la Marina perquè puguin entrar en funcionament el 2017.

Una de les altres reivindicacions és el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament. A l’octubre el govern català va reconèixer un deute de 140,23 milions d’euros, una xifra per a la qual l’equip de Colau espera establir un calendari de retorn. A més, es reclamarà que la Generalitat recuperi el ritme de despesa en els consorcis d’educació, salut, habitatge i serveis socials compartits amb l’Ajuntament. Altres qüestions que el govern municipal vol negociar amb Puigdemont tenen a veure amb el protocol per traslladar la presó Model i també amb la taxa turística. L’equip de Colau reclama poder-se quedar amb més diners dels que la Generalitat recapta a Barcelona a través d’aquesta taxa.

Però, possiblement, les reclamacions també seran en el sentit contrari, perquè Ada Colau té un deute amb Carles Puigdemont. Al setembre, l’alcaldessa es va comprometre a resoldre després del 27-S el paper que ha de tenir Barcelona en l’Associació de Municipis per la Independència, una entitat que Puigdemont va liderar fins a convertir-se en president de la Generalitat. Des del setembre, quan l’alcaldessa va adquirir el compromís, no ha mogut fitxa.