Compartim escales és el web nou de les entitats culturals de Vallcarca i els Penitents, el Coll i la Salut. Es tracta d’una plataforma en línia d’ús i gestió comunitària, amb l’objectiu de crear xarxa i compartir idees, materials, coneixement i establir relacions entre els col·lectius que treballen per la cultura als barris del nord de Gràcia.

Aquest web és una xarxa social que presenta la vintena d’entitats que, de moment, en formen part. A més de la informació pràctica i la descripció de cada col·lectiu, es poden afegir els recursos que disposen per compartir, intercanviar o oferir a les altres entitats. També hi ha una agenda d’activitats conjunta, un mur de notícies i grups de treball i de comunicació.

Segons Albert Caballero, de l’Observatori de Vallcarca i un dels desenvolupadors del web, aquesta és una eina que feia molta falta en aquestes zones: “Estem fent un directori d’entitats que és una cosa que no existeix o no existeix públicament. També serveix per connectar les entitats entre elles, perquè per la seva orografia, al coneixem més el que passa a la Vila que al barri del costat”.

Per exemple, des de l’Observatori de Vallcarca comparteixen documentació i materials que han treballat per divulgar el passat i present dels barris del nord. L’Aula Ambiental Bosc Turull, un dels equipaments que també participa a la plataforma, posa a disposició de les entitats les aules, l’espai exterior o la biblioteca. Des de l’Aula expliquen que aquesta iniciativa permet fer difusió de les activitats pròpies i també crear vincles entre les entitats, que poden convertir-se en noves sinergies i projectes.

Les entitats gestionen la plataforma, que ja està enllestida. Un grup format per persones de diferents col·lectius s’encarregarà de regular l’accés de membres nous, de revisar els continguts i de crear uns protocols d’actuació.