Els veïns de Sant Andreu de Palomar començaran a veure el 2018, concretament 11 anys després del planejament de les casernes de Sant Andreu, els primers resultats de la reurbanització d’aquest espai. La primera fase de les obres del parc -es treballarà sobre 12.000 m2- correspon al carrers compresos entre Gran de Sant Andreu, Palomar, el passeig de Torras i Bages i el de Santa Coloma. En aquesta fase la inversió serà de 3,2 milions d’euros.

Els espais del parc

Aquesta àrea està compresa per diferents espais. Hi haurà zones d’estada, una esplanada, un parterre amb plantes aromàtiques i una zona d’arbres amb àrees d’exercici per a joves i gent gran. En aquest projecte s’inclouen les mesures de seguretat viària per senyalitzar l’entrada al parc.

Els equipaments arribaran tard

Paral·lelament, es treballarà als equipaments projectats com els 160 pisos que començaran a construir-se de cara al 2018. Per a l’any que ve també està previst que s’iniciï el projecte de l’escola bressol, és a dir la redacció de com ha de ser el centre. També s’executaran el casal de joves i el poliesportiu. Segons el calendari previst, tots aquests equipaments haurien d’estar acabats entre el 2019 i el 2021.

Es construirà la rambla de les Casernes, que convidarà els vianants a passejar-hi. S’ubicarà a l’illa de cases limitada pels passejos de Torras i Bages i Santa Coloma, i els carrers de Palomar i Fernando de Pessoa. Aquesta via tindrà una superfície de 11.245 m2 i la inversió serà de 4,3 milions d’euros. Les obres també s’iniciaran durant el primer semestre de l’any vinent.

Els veïns de Sant Andreu de Palomar estan satisfets amb el calendari ja que són equipaments llargament reivindicats. En canvi, es queixen que encara hi ha un espai cedit pel Consorci de la Zona Franca a una associació d’antics legionaris. Els veïns demanen que el local es destini a nous equipaments per al barri.