L’Ajuntament, a través del Pla de barris del Besòs i el Maresme, vol donar un bon impuls a aquest menjador solidari que s’ha convertit en la garantia perquè 400 persones, com a mínim, tinguin un plat a taula. Paradoxalment, la continuïtat del projecte està en perill perquè, abans de destinar la injecció de diners, l’Ajuntament els reclama que retornin 60.000 euros que van rebre com a subvenció municipal i que no van justificar com s’esperava.

Segons expliquen els responsables de la cooperativa Gregal, que gestiona el menjador solidari ubicat a la rambla de Prim, els diners es van fer servir per pagar els sous dels treballadors. Els van declarar com a autònoms, però la hisenda municipal considera que aquesta forma de facturar és incorrecta.

El Pla de barris preveu destinar 750.000 euros a la renovació de la cuina i 250.000 a dinamitzar el menjador. De moment, els responsables intenten tornar els 60.000 euros en petites quantitats cada mes gràcies a un préstec i a les aportacions dels veïns, però no saben si podran retornar els diners a temps.