Els Mossos d’Esquadra, en coordinació amb la policia d’Hamburg (Alemanya), han detingut 23 persones que formaven part d’una organització criminal dedicada al tràfic de marihuana a escala internacional. Cultivaven la droga en diverses naus industrials a Catalunya i la traslladaven amb furgonetes i camions fins a Alemanya, on la venien i la distribuïen.

Una vintena de persones van ser detingudes pels Mossos a diferents poblacions catalanes, entre les quals hi ha Barcelona, Castellbisbal, Terrassa i Santa Coloma de Cervelló. Les altres tres van ser detingudes a Alemanya en una operació coordinada —segons els agents els dos caps de la trama eren de nacionalitat alemanya. Es van fer un total de 15 entrades i escorcolls a diferents pisos i naus industrials. S’han desmuntat quatre plantacions de marihuana i s’han interceptat 400 quilos d’aquesta droga i més de 600.000 euros en metàl·lic.

La investigació es va iniciar el 2016, després que el responsable d’uns trasters localitzés un paquet de marihuana i constatés que un grup de persones realitzaven carregaments de manera freqüent en una furgoneta en aquests trasters.

Quatre dels detinguts havien participat el mes de juny en un segrest d’un home a Sitges. Cinc dels membres de l’organització criminal han quedat en llibertat amb càrrecs i la resta, 18, han ingressat a presó.