Aigües de Barcelona assegura que l’avaria s’ha produït de forma fortuïta i ha explicat que es tracta d’una canonada gran per la qual circula aigua pressuritzada. És per aquest motiu, segons afirmen, que s’han abocat tants litres d’aigua. Segons la companyia, no hi ha hagut cap veí afectat per manca de subministrament d’aigua, perquè és una canonada que no s’utilitza per donar servei als habitatges. Tot i que els operaris han pogut aturar el vessament al cap d’una hora, l’avaria no es podrà reparar de manera definitiva fins aquest dissabte.

A conseqüència de la filtració de tres metres cúbics d’aigua, al centre de transformació de la plaça de Gal·la Placídia hi ha hagut un curtcircuit i s’ha hagut de tallar el servei de llum a 498 veïns. El subministrament no s’ha recuperat fins al vespre, quan s’ha instal·lat un grup electrogen per substituir provisionalment l’estació. Durant tota la tarda, els tècnics han treballat per treure’n l’aigua mitjançant bombes.

esvoranc travessera gràcia

La Guàrdia Urbana ha alertat en un tuit que hi havia risc d’enfonsament, piulada que després ha esborrat.

Esvoranc a la vorera però amb afectació al paviment

L’incident ha deixat un esvoranc a la vorera de la travessera de Gràcia, costat muntanya, d’entre un i dos metres de diàmetre, però la filtració ha afectat també el paviment de la via. En concret, s’ha malmès un tram de 10 metres de llargada i cinc d’amplada de l’asfaltatge. Els operaris han treballat aquesta tarda i s’ha reobert el trànsit del carrer a les 23 h, segons ha informat Aigües de Barcelona. Segons han explicat a betevé, es preveu fer-ne l’asfaltatge definitiu al llarg del cap de setmana per tal que la zona estigui al 100 % a partir de dilluns.

Els operaris de Parcs i Jardins també hi han hagut d’intervenir i han tallat dos arbres, després que haguessin quedat descalçats per la quantitat d’aigua acumulada. També s’han registrat afectacions al clavegueram, però poc importants.