L’objectiu del TEB Sant Andreu és aconseguir una vida inclusiva per a les persones amb discapacitat intel·lectual, i també donar suport a les seves famílies. Per aquest motiu amb l’ampliació de les seves instal·lacions volen donar resposta a la realitat actual d’aquestes persones. Roger Jerez, director del TEB Sant Andreu, explica que s’està notat un envelliment de les persones amb discapacitat i que necessiten més espai per oferir ajuda més personalitzada. “Volem obrir-nos al barri, ser més propers i estar més presents al districte”, assegura Jerez.

El projecte d’ampliació està a càrrec de l’estudi d’arquitectes Sabaté Associats. Suposarà la construcció de 3.500 nous metres quadrats en tres plantes que s’afegiran a continuació de l’edifici actual. Se’n mantindran els acabats i les façanes i s’hi introduiran elements de sostenibilitat com cobertes verdes, tot plegat, amb l’objectiu de crear un únic equipament amb durabilitat. En paral·lel es reformarà el centre Estació, també ubicat a Sant Andreu, per crear una llar residència per a una vintena de persones.

Les obres s’allargaran durant un any i el pressupost és de més de tres milions d’euros incloent-hi la reconversió del TEB Estació. En l’actualitat el TEB Sant Andreu dona atenció a 240 persones i l’ampliació suposarà un increment de 40 places de serveis ocupacionals i assistencials.