Enderrocar l’edifici dels antics Jutjats d’Instrucció no serà una feina fàcil, ni ràpida. Es preveu que els treballs de demolició s’allarguin uns quatre mesos. Un cop tirat a terra s’hi haurà d’afegir el temps que caldrà per retirar els residus que es generin i l’estudi arqueològic del terreny, entre altres actuacions.

Aquests primers dies hi treballaran dues màquines pesants. D’una banda, una màquina de 24 tones amb una pinça de demolició que treballa en l’entrada a l’obra per als camions al carrer de Picasso amb el carrer del Comerç. De l’altra, una màquina de 70 tones i amb un braç de 27 metres d’altura que habilitarà un altre accés a l’obra pel passeig de Lluís Companys. Per poder entrar aquestes dues màquines es van haver de fer uns treballs previs al juny. Està previst que les feines per obrir aquests dos accessos s’allarguin entre tres setmanes i un mes. Un cop fets,  s’hi afegiran dues màquines més, una de 40 tones i una altra destinada a feines auxiliars. Paral·lelament a aquestes actuacions, també començarà l’enderroc de la torre de nou plantes de l’edifici que es farà de forma manual fins a arribar a la cinquena planta.

L’enderroc dels antics jutjats deixarà un solar de 5.400 metres quadrats que es convertirà en la nova Audiència de Barcelona. De moment, però, aquest projecte no té pressupost disponible i, per aquest motiu, un cop net el terreny se cedirà a l’Ajuntament perquè el destini a usos provisionals.

L’edifici dels antics jutjats fa vuit anys que estava tancat, des de que els Jutjats Penals i d’Instrucció es van traslladar a la Ciutat de la Justícia, i s’ha anat deteriorant progressivament fins a representar un problema, tant de seguretat com de manca d’higiene i pillatge.