Els responsables de la Cooperativa Antiga del Camp de l’Arpa han aprofitat el canvi de govern a l’Ajuntament per reactivar les negociacions sobre la reforma i cessió del local situat al carrer de Fontova, 12. Tenien un acord amb el consistori, signat l’any 2009, que no s’ha materialitzat mai.

Ara estan disposats a rebaixar les pretensions de la rehabilitació de l’immoble si això serveix perquè l’equip de govern tiri endavant el projecte. Asseguren que tindrien prou només amb la rehabilitació de la planta baixa, fet que rebaixaria molt els costos. Això sí, reclamen una ampliació dels anys que podran disposar de les instal·lacions. Volen que passi dels 15, com es preveu en l’acord actual, als 20 anys. Per la seva banda, el districte de Sant Martí està treballant en un nou projecte de reforma que sigui assumible en àmbit pressupostari.

L’entitat, amb 151 anys d’història, organitza activitats recreatives per a gent gran els caps de setmana, com, per exemple, balls o actuacions. Durant aquest temps que han estat sense local, els han cedit espais a la Formiga Martinenca i al Casal de Gent Gran Parc del Clot. No han perdut socis, fins i tot n’han guanyat, però volen recuperar la seu per poder ampliar l’oferta d’activitat i, també, oferir tallers i actes entre setmana.