Les obres de remodelació de la plaça de Joan Pelegrí són imminents. Els veïns feia anys que demanaven un canvi d’aquest espai públic que consideren dur i sense ànima, però el nou projecte no els acaba de convèncer. Pablo Camarero vocal AV Hostafrans “Todo és ‘no puede ser’. Entonces, bueno, han hecho un proyecto que sí, que modifica la plaza, però que no recoje para nada la mayor parte de las reivindicacions vecinales.” Els veïns demanaven, entre altres coses, més vegetació i alguna alternativa a aquesta zona que, asseguren, és ideal pels patinadors. Però des de l’Ajuntament afirmen que el pàrquing públic que hi ha a sota és un impediment estructural i que també han tingut en compte altres propostes. Xavi Farré conseller tècnic Sants “Pensem que la plaça també ha de tenir un espai públic útil per activitats de tipus veïnals, com associacions de veïns també ens demanen, espais més diàfans, més oberts, en què no hi hagi elements de per mig.” On hi ha total unanimitat entre els veïns i districte és en la col·locació d’edicles transparents que creuen que ajudaran a evitar actes incívics. informen: Sandra García / Jessica Moreno

Les obres a la plaça han de servir perquè l’espai sigui més accessible i agradable. De fet, els veïns fa anys que reclamen un espai verd i menys “dur”. Però aquesta remodelació no acaba de convèncer uns quants, ja que, tal com afirma el vocal de l’associació de veïns d’Hostafrancs, Pablo Camarero, “han fet un projecte que modifica la plaça, però que no recull la major part de les reivindicacions veïnals”.

Algunes de les propostes eren espais amb més vegetació i ombra, més bancs i alguna alternativa per a la zona central. Una zona que, per les seves característiques actuals, és ideal per a patinadors. Moltes d’aquestes reivindicacions s’han hagut de desestimar perquè, com assegura Xavi Farré, conseller tècnic de Sants, el pàrquing soterrani de la plaça és un gran impediment estructural que, per exemple, no pot suportar el pes de jardineres ni permet fer forats per plantar-hi res.

Des de l’Ajuntament també expliquen que han hagut de tenir en compte les opinions d’altres sectors: “Pensem que la plaça també ha de tenir un espai útil per a les activitats de tipus veïnals, espais més diàfans i més oberts sense elements enmig”, afirma Farré.

Tot i les diferències, el projecte inclou la instal·lació d’edicles transparents per tal d’evitar actes incívics en zones sense visibilitat. D’altra banda, també s’instal·larà una font pública, un parc infantil i es plantarà arbrat petit, a més de jardineres amb plantes arbustives que tindran un sistema de reg alternatiu. Les obres de remodelació de la plaça començaran a mitjan del mes de març i es preveu que tinguin una durada aproximada de quatre mesos.