El Parc d’Antoni Santiburcio comprendrà l’espai entre el carrer Gran de Sant Andreu, el carrer de Palomar, el passeig de Torras i Bages i el de Santa Coloma. Seran uns 22.000 metres quadrats de zona verda que estaran travessats per diversos vials nous. S’urbanitzarà en diverses fases. En aquesta primera, que començarà durant els propers mesos, s’ha licitat l’espai comprès entre el carrer de Víctor Colomer i un de nou que s’ha de fer paral·lel al passeig de Santa Coloma.

El parc començarà a urbanitzar-se a la primavera i hauria d’estar enllestit en 10 mesos. Tindrà jardineres aromàtiques, zones per passejar i una font. La presidenta de l’Associació Plataforma Veïnal de Sant Andreu, Dolores Torres, assenyala que demanaran que la font tingui brolladors per tal que l’aigua no es quedi estancada.

El projecte d’urbanització del parc va ser ideat per l’arquitecte Manuel Solà-Morales, mort el 2012, i en aquesta primera fase s’invertiran més de tres milions d’euros. Posteriorment està previst urbanitzar la resta del parc. Serà llavors quan s’instal·li una zona de joc infantil, un vial i també hi hagi zones enjardinades.

L’antic regidor Antoni Santiburcio donarà nom al parc

El parc rebrà el nom d’Antoni Santiburcio, mort el 2001, en tribut a l’antic regidor socialista. Santiburcio va ser tinent d’alcalde de l’Ajuntament pel districte de Sant Andreu (1987) i de Nou Barris (1995). El nom va ser escollit el setembre del 2008 en un consell plenari de Sant Andreu.

El parc és la primera actuació per reactivar la urbanització de la zona de les Casernes des que el desembre del 2015 es va signar l’acord entre l’Ajuntament i el Consorci de la Zona Franca.