Després d’un març extraordinàriament mogut, l’abril ha començat amb més tranquil·litat i temperatures també força habituals i de regust primaveral al migdia.

Els mapes del temps a curt i mitjà termini anuncien una setmana força estable, tot i el pas d’un front poc actiu entre dimarts i dimecres. L’arribada de l’anticicló estabilitzarà encara més l’atmosfera de cara a dimecres i dijous, jornades especialment plàcides i agradables a Barcelona.

La calma i la bonança, però, podrien durar ben poc per l’arribada d’una activa pertorbació el cap de setmana. Més enllà, els mapes insinuen també cert dinamisme i temperatures a l’entorn de la normalitat, com a mínim fins a mitjans de més.

Què diuen els models estacionals de l’abril i els pròxims mesos?

Per poder entreveure tendències convé donar un cop d’ull als mapes estacionals o de llarg termini sent conscients, però, de les limitacions pel que fa a la fiabilitat. En aquest sentit, els mapes de l’agència nord-americana NOAA anuncien que el mes d’abril podria ser més plujós de l’habitual a Catalunya i a l’oest d’Europa i força normal pel que fa a la temperatura, un fet que podria fer-nos preveure el pas freqüent de borrasques i sistemes frontals per casa nostra.

L’abril, maig i el juny podrien ser, globalment, normals o més plujosos de l’habitual a Catalunya segons la NOAA i força normals pel que fa a la temperatura, unes dades que coincideixen força amb les de l’Agència Estatal de Meteorologia, que anuncia que l’abril, maig i juny tindrien també un comportament molt pròxim a la normalitat climàtica tant pel que fa a la pluja com pel que fa a la temperatura al nostre entorn.