L’àrea d’esbarjo per a gossos de la Barceloneta encara està en obres, però ja ha rebut queixes d’una part dels usuaris potencials. Creuen que el Parc de la Barceloneta podria acollir una zona més gran. La Maria José Tello té una gossa petita i està preocupada pel fet que la seva mascota “hagi de compartir espai amb gossos més grans”.  Afegeix que “al barri hi ha molts gossos i el que necessitem és que tinguin molt d’espai i zones amb arbres”.

La manca d’espai és només un dels aspectes que no agrada als veïns que consideren que, en aquest projecte, ha prevalgut més el disseny que les qüestions pràctiques. La vicepresidenta de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, Mari Carmen Piera, creu que el projecte s’acostaria més a les necessitats dels gossos “si la tanca fos una recta que agafés tot el perímetre i no una tanca de disseny. Ens conformaríem amb una tanca la meitat d’obra i la resta amb reixes i també estaria bé destinar una zona per a gossos petits”.

230 signatures

Aquestes propostes s’han fet arribar al districte en una instància que conté el suport de 230 signatures veïnals. La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, assegura que “som coneixedors de les peticions. De fet  es va fer un petit canvi respecte al que hi havia inicialment d’alguns comentaris que ens havien fet, però ara el que hem de veure és com funciona i en base a com funciona quins canvis podem introduir”.

La construcció de la zona d’esbarjo de gossos és un compromís municipal inclós en el Pla de barris de la Barceloneta de fa dos mandats. Està previst que estigui enllestida aquesta primavera.