Hores després de la declaració institucional que va fer el president del Parlament, Roger Torrent, aquest diumenge en què va demanar una solució política al conflicte català, CCOO hi ha respost amb un comunicat. El sindicat es mostra a favor de trobar “una sortida de concertació que superi el caràcter d’excepcionalitat que viuen les institucions catalanes, construint de nou l’autogovern”. Una de les demandes que fa CCOO als partits és que obrin un diàleg entre totes les forces polítiques i que sigui “transversal”.

Crida a investir un president

El sindicat ha fet una crida als partits perquè “recuperin amb urgència el control de les institucions catalanes”. Per això demana que s’investeixi “un candidat de consens”. Vol que es formi un govern que tingui un “suport ampli que doni a la societat catalana la possibilitat d’abordar els problemes socials i polítics que patim”. 

CCOO també s’ha dirigit al Govern espanyol i a les institucions judicials. Els ha demanat que actuïn “per obrir camí a l’espai de diàleg polític i a la solució institucional a la crisi democràtica que vivim al país”.

El sindicat acaba el comunicat assegurant que seguirà dialogant amb els partits polítics i els agents socials per treballar en la “voluntat de construir consensos que trenquin la política de blocs i sumin la pluralitat i la diversitat de la societat catalana”.

Reunió del president del Parlament amb els sindicats

El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, i el d’UGT de Catalunya, Camil Ros, es reuneixen aquesta tarda amb el President del Parlament, Roger Torrent, després de la declaració institucional d’aquest.

Els sindicats han manifestat que, en la línia exposada per Torrent de crear un espai transversal per evitar la confrontació, “ hi ha la voluntat de treballar, al costat del conjunt de la societat civil, per una sortida de concertació que superi el caràcter d’excepcionalitat que viuen ara les institucions catalanes, en la línia d’un diàleg inclusiu i transversal.”