Ha estat una convocatòria “d’urgència” a través de les xarxes socials després de conèixer la detenció de Carles Puigdemont, ahir a Alemanya. Els advocats que es vulguin sumar a la protesta se’ls anima a concentrar-se vestits amb toga negra, la indumentària oficial dels jutges, fiscals i advocats.

La Coordinadora d’Advocats Catalans parla directament d’una mobilització per requerir que s’aturi “la violació dels drets humans dels catalans” i per exigir l’alliberament dels “presos polítics”. També s’hi han sumat altres col·lectius com l’associació Drets.

Manifest contra les decisions del jutge Llarena

Tots ells, juntament amb el Col·lectiu Praga, i Servidors Públics de Catalunya ja van fer un manifest conjunt per rebutjar les decisions del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Després d’analitzar les dues interlocutòries, consideren que no s’han acreditat els delictes de rebel·lió ni de malversació dels quals s’acusa els processats pel referèndum de l’1-O.

El CICAC també qüestiona el Tribunal Suprem

Des del Consell de l’Advocacia Catalana també han emès aquest dilluns un comunicat contra l’última decisió adoptada pel jutge Llarena divendres passat. Al text consideren “inconvenient i desproporcionada” la mesura de tornar a enviar els cinc exconsellers a presó provisional perquè “no es donen els supòsits per aplicar-la”.

El CICAC, que aglutina els 14 col·legis d’advocats de Catalunya, diu que no ha canviat res des que se’ls va posar en llibertat i afirma que sense violència no hi ha rebel·lió, precisament un dels delictes dels quals s’acusa als processats.

Els manifestants de la Ciutat de la Justícia s’han hagut d’allunyar 100 metres de les portes per fer la protesta. Diuen que els Mossos d’Esquadra i la degana dels jutjats no els ha permès fer-ho just a l’entrada de l’edifici.